Träffa Oss

Vi vet att du alltid söker det allra bästa för att kunna ta hand om ditt djur. För att kunna tillgodose dig och ditt djurs behov startade vi därför Kallisti Biotech. Vi är både stolta och glada över att kunna erbjuda dig veterinärprodukter med hög kvalitet och som är hållbart producerade. För att säkerställa kvaliteten i hur våra produkter används, utbildar vi även veterinärer runt om i Europa för att de ska kunna erbjuda sina patienter rätt behandling, på rätt sätt.
Om du har en hund som är i behov av ytterligare stöd för sitt skelett är vi här för att hjälpa dig. Tillsammans är vi med och gör skillnad för djurs liv.
Välkommen att höra av dig till oss!

 

Monika Erlandsson - Leg. Vet. DVM - Medical Advisor

Monika är legitimerad veterinär sedan 2009 och utbildade sig vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Idag är hon Veterinary Executive Secretary. Tidigare har hon arbetat som produktchef inom veterinärmedicinsk diagnostik på Triolab AB, Addtech koncernen Life Science samt som informationsansvarig i styrelsen för Smådjurssektionen, SSAVA. Innan dess  arbetade Monika som läkemedelskonsulent för Merial med fokus på antiinflammatoriska läkemedel för djurs leder. Hon har även klinisk erfarenhet sedan 1999 och har arbetat som veterinär och djursjuksköterska på Kalmar djursjukhus, Läckeby djursjukhus samt på Skogsbykliniken. Monikas intresse för hundar är stort och har funnits med länge, med en bakgrund som tävlingsveterinär för racinghundar och det fortsatta engagemanget i hundvälfärd och Veterinärer utan gränser. Monika har två whippettikar.

Christophe Bujon, konsulterande Ortoped  

Christophe är legitimerad veterinär sedan 1996 och utbildade sig vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Han har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar med ett särskilt intresse för ortopedi. Tack vare sin stora erfarenhet är Christophe även Husveterinär på TV4 Nyhetsmorgon. Christophe är nu Academy Development Manager på IVC Evidensia Academy. Tidigare har Christophe arbetat som chefsredaktör på Sveriges Veterinärförbund och  som chefsveterinär inom kirurgi på Evidensia Södra Djursjukhuset, med specialinrinktning ortopedi. Dessförinnan har han även varit klinikveterinär på Kalmar djursjukhus och Regiondjursjukhuset Bagarmossen samt jobbat som Distriktsveterinär. Christophe är en mycket högt ansedd kirurg och är examinator för blivande specialister inom detta område.

Katharina Stenke - Leg Vet. DVM - Medical Advisor

Katharina är legitimerad veterinär sedan 2010 och utbildade sig vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Under utbildningen arbetade hon som djursjuksköterska inom smådjur. Katharina arbetar idag med hundar, katter och andra smådjur som chefsveterinär på Evidensia Djurkliniken Gefle. Tidigare har hon arbetat på både mindre smådjurskliniker och större jouröppna djursjukhus som Doctrivet Smådjursklinik, Läckeby Djursjukhus och Strömsholms Djursjukhus. Hennes stora intresse för djurens rörelseapparat och rehabilitering uppstod tidigt, då hon 2002 utbildade sig till hundmassageterapeut. Som veterinär anser Katharina att det är viktigt att både se helheten hos ett djur med rörelsestörning och/eller smärta samt att använda sig av alla de resurser som finns inom veterinärmedicin, kost, tillskott och rehabilitering - självklart med en anpassning till den specifika individen. Katharina har två dvärgschnauzrar.

Anja Launila - konsulterande veterinär 

Anja är legitimerad veterinär sedan 2011 och utbildade sig vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Därefter har hon arbetat kliniskt på bl a Anicura Regionsdjursjukhuset Bagarmossen i Stockholm. I dag arbetar hon som veterinär på onlinetjänsten FirstVet och har utöver detta andra uppdrag inom veterinär rådgivning. Anja har även den egna verksamheten Vetlibris, där hon utvecklar pedagogiskt material inom veterinärmedicin. Hon har ett stort intresse för rörelseapparaten och är författare till boken "Rörelseapparatens anatomi", en illustrerad studie i funktionell anatomi som används som referenslitteratur av bl a veterinärstudenter, hippologstudenter, praktiserande veterinärer och djursjukvårdare. Denna bok har hästen som huvudsakligt modelldjur, men nästa planerade bok kommer att vara en motsvarande atlas med fokus på hundens anatomi. Anja är bosatt i Cannes och i Stockholm.

Annika Sahl

Annika Sahl

Annika har vuxit upp med hundar, pudlar, men nu är det Golden Retriever som gäller. Hon har haft Golden sedan 1987 och har även en liten uppfödning. Just nu har hon fyra Golden av jakttyp hemma. Hon tränar hundarna i apportering och startar på jaktprov. Ibland har de turen att få vara med på sjöfågeljakter. Det är så kul att kunna använda hundarna till det de är avlade för. Annika är nybliven pensionär men under hennes yrkesverksamma tid arbetade hon under många år på Synskadades riksförbund med deras ledarhundsverksamhet. Hon har även jobbat en tid på Nacka Djurklinik. Hon sitter som adjungerad sekreterare i Goldenklubbens huvudstyrelse sedan 2007.

 

Vill du arbeta med oss? Vi är alltid på jakt efter personer som delar våra värderingar och som är intresserade av att vara involverade. Om du brinner för hundar och deras hälsa skulle vi gärna höra från dig!

Besök vår leverantörssida för mer information om de leverantörer som producerar NEO-K9®

Våra värderingar

Vi älskar att se den förändring som en hälsosam livsstil och rätt kosttillskott kan ge, inte bara för dig, men också för din hund.

Vi är experter inom hundens skeletthälsa och är Europas största distributör av NEO-K9. Ett naturligt vetenskapligt och kliniskt beprövat skelett- och ledkosttillskott för hundar.

Vi arbetar ENDAST med vetenskapligt och kliniskt beprövade tillskott för hundar och med stöd från ledande veterinärer och ortopediska kirurger.

Våra värden:
  • Djur före vinst. Vi är affärsmässiga, men vi kommer aldrig att pressa priserna för högt enbart för att göra vinst. Vi tar betalt för vad vi behöver för att förbli ekonomiskt lönsamt som företag, och där det är möjligt ger vi tillbaka för att hjälpa djur i nöd.
  • Fakta och öppenhet är högsta prioritet. Vi kommer alltid att vara öppna och ärliga mot våra kunder och partners.
  • Vetenskaplig forskning väger tyngst. Produkterna vi jobbar med stöds alltid av vetenskaplig forskning.
  • Vi bryr oss om djur, människor och miljön. 

Vi är alltid här för er båda, så att du och din hund kan fortsätta träna och leka, dag efter dag, efter dag!