Allt om NEO-K9

NEO-K9 Clinical and Maintenance Formulas

NEO-K9® ger ett naturligt, kliniskt och vetenskapligt bevisat stöd för hela hundens skelett och leder.

NEO-K9® är den enda produkten av detta slag som finns tillgänglig för hundar och använder en patenterad mekanism för att underlätta upptaget av de benmineraler och benkomponentfaktorer som ingår i produkten och som är nödvändiga för hälsosamma leder och skelett.

NEO-K9® är baserat på ett tillskott för människor, som du kan hitta mer information om här. NEO-K9® är ett kosttillskott för hundars skelett och leder.

Till skillnad från de flesta kosttillskott för leder, som fungerar som mjukgörande medel för leden, fungerar NEO-K9® annorlunda. Det ger ett effektivt strukturellt stöd till benen och lederna från insidan och stödjer därmed hela hundens rörelseapparat.

Det är effektivt för hundar i alla åldrar, storlekar och raser och vi får mycket positiv feedback från ägare vars hundar visade tecken på att de behövde en produkt som stödjer ben- och leder, innan de började ta produkten.

 

Tabletterna innehåller över 325 mg aktiva ingredienser:

Neo-Portin® Complex

Neo Portin Complex

Neo-Portin® innehåller RNase-berikat laktoferrin, coenzym Q10 och betaglukan. En ny, patenterad komponent som har framställts av framstående forskare och veterinärer. Lite förenklat kan man säga att när sammansättningen når tarmen hjälper den tablettens näringsämnen, som stärker ben och leder, att transporteras till de ställen i kroppen där de behövs. Det är en kraftfull komponent som framställs med laktosfritt mjölkprotein.

Cofaktorer i skelettet

Effekten från näringsämnena beror på mängden vitaminer och mineraler som finns i kroppen. Dessa vitaminer och mineraler kallas cofaktorer. För att din hund ska kunna tillgodogöra sig ALLA ingredienser i tabletten måste innehållet balanseras på rätt sätt. Våra experter har räknat ut exakt hur mycket av alla cofaktorer som behövs för att din hund ska dra nytta av alla välgörande mineraler.

Vitamin C Vitamin C är viktig för benbildning. Den stöder också läkningsprocessen av ärr, blodkärl och brosk samt kan bidra till att förebygga osteoporos (benskörhet).
Vitamin D3 Vitamin D är en extremt viktig cofaktor för både benbildning och nerv- och muskelkontroll eftersom den hjälper till att reglera mängden kalcium och fosfor i blodet.
Vitamin E Vitamin E är en viktig antioxidant som skyddar cellmembram från oxideringsskador. Flera studier visar även att vitamin E kan bidra till att stärka ben och brosk.
Vitamin K1 Vitamin K har en positiv effekt på bentätheten. Den medverkar till att motverka nedbrytning av benmassa. Vitamin K hjälper också kroppens upptag av kalcium och främjar skelettets mineralhalt.

Mineraler för benen

Neo-K9® Complex innehåller livsviktiga mineraler som behövs för att hålla skelett och leder i toppform. Mineralerna inkluderar kalcium, magnesium, zink, mangan och selen.

Calcium Kalcium är livsviktigt för ett friskt skelett. Det påverkar bland annat muskelsammandragningar, blodkoagulering, och nervimpulser. Kalcium måste ätas med rätt mängd vitamin D och magnesium om kroppen ska ha nytta av det.
Magnesium Magnesium bidrar till att hålla skelettet flexibelt och det främjar bentätheten vilket gör benen starkare. Det har även många andra funktioner och ingår i nästan alla biologiska processer i hundens kropp.
Zinc Zink behövs för att kalcium ska kunna förvaras i skelettet på rätt sätt och hålla hundens ben i form. Zink är även viktigt om hundens päls och hud ska hålla sig friska.
Manganese Mangan är livsviktigt för att hålla hundens ledbrosk i trim. Det behövs också för en bra benstruktur och benmetabolism samt hjälper till att skapa livsviktiga enzymer som behövs för benbildning.

Samverkande antioxidanter

Antioxidanterna i sammansättningen är samverkande, vilket innebär att de hjälper varandra att förebygga skador av celler och vävnader.

Quercetin Quercetin är en antioxidant som hjälper till att reglera den naturliga nedbrytningsprocessen i benet och säkerställer, bland annat, att en hälsosam bendensitet bibehålls. 
Selenium Selenium är även en spårmineral som är livsviktig för din hunds benhälsa. Det är en antioxidant och samverkar med Vitamin E och C för att motverka cellskador. 

Så använder du NEO-K9®

Ge hunden en till tre NEO-K9® om dagen, beroende på hur mycket den väger. Varje burk innehåller 90 tabletter och räcker 30 till 90 dagar.

Small Dog Medium Dog Large Dog
Vikt
Mindre än 4.5 kg
5 – 23 kg Över 23 kg
Daglig dos
1 2 3
Förbruknings-period
90 dagar 45 dagar 30 dagar

De flesta hundar tycker om smaken och äter tabletten hel.
Om du har en mindre hund eller om hunden har känsliga tänder kan du smula sönder tabletten och blanda den med hundmaten. Ge hunden tabletterna tillsammans med eller efter mat.

 

Vem har utvecklat NEO-K9®?

NEO-K9® utvecklades i USA och säljs för närvarande i USA som Boneo Canine. På vår leverantörssida hittar du mer information om arbetslaget bakom produkten.

 

HUR FUNGERAR NEO-K9®?

NEO-K9® är en naturlig laktoferrin-baserad produkt som hjälper till att hålla hundens skelett och leder friska.

Det är ett effektivt allt-i-ett-tillskott med ribonuclein-berikat laktoferrin (R-ELF) som utvecklades utifrån forskningen bakom sex amerikanska patent. R-ELF är ett naturligt, laktosfritt mjölkprotein av högsta kvalitet. Kliniska studier visar att sammansättningen bidrar till att stärka hundens skelett genom att påverka bentillväxt positivt. Samtidigt främjar R-ELF rörlighet, flexibilitet och leder på samma sätt som traditionella kosttillskott. Utöver detta innehåller NEO-K9® noga utvalda vitaminer, mineraler och antioxidanter som stödjer hundens skelett och leder ytterligare.

VARFÖR BEHÖVER MIN HUND NEO-K9®?

NEO-K9® är ett säkert, effektivt kosttillskott till hundar av alla åldrar, storlekar och raser. Det är ett kraftfullt alternativ till storvuxna hundar som är intoleranta mot glukosamin.

NEO-K9® Maintenance Formula rekommenderas särskilt för valpar till storvuxna hundraser som växer fort, små hundar med sköra ben och leder, aktiva hundar som lider av värk och smärta, och äldre hundar som har blivit mindre aktiva med åldern.

NEO-K9® Clinical Formula har utvecklats särskilt för tillfällig behandling av hundar med mer omfattande behov vid skelett- och ledproblem. Produkten är mer koncentrerad och kan bara köpas hos utvalda veterinärer.

RÄCKER DET MED NEO-K9®, ELLER BEHÖVER MIN HUND ANDRA KOSTTILLSKOTT OCKSÅ?

NEO-K9® är ett allt-i-ett-tillskott som stödjer både ben (bentillväxt, bentäthet osv.) och leder (kollagensyntes, flexibilitet, rörlighet och komfort). För det mesta behövs inga andra kosttillskott men om din hund redan har något tillskott går det bra att lägga till NEO-K9®. Kontakta din veterinär om du har frågor om din hunds specifika behov.

HUR MÅNGA TABLETTER SKA JAG GE MIN HUND?

En burk NEO-K9® innehåller 90 tuggtabletter och räcker i 30-90 dagar beroende på hur mycket hunden väger. Ge din hund den rekommenderade mängden varje dag. Följ instruktionerna på förpackningen.

MIN HUND ÄR KRÄSEN. KOMMER DEN ATT ÄTA NEO-K9®?

Vi vet att hundar kan vara kräsna, och därför gjordes noggranna smaktest vid framställningen. De flesta hundar tycker om smaken och har inga problem med NEO-K9®. Om din hund är en av få som rynkar på nosen, kan du smula sönder tabletterna och blanda dem i hundmaten.

HUR LÅNG TID TAR DET INNAN TABLETTERNA BÖRJAR VERKA?

Det kan variera något från hund till hund men i allmänhet bör du se resultat från NEO-K9® inom 30 dagar.

ÄR NEO-K9® EN SÄKER PRODUKT AV GOD KVALITET?

Absolut. För att garantera säkerheten utvecklades NEO-K9® i USA i samråd med veterinärer och forskare. Alla ingredienser är godkända för mänsklig konsumtion (från så kallade human gradeleverantörer). Ingredienserna har kontrollerats av tredje part och möter mycket höga krav på renhet.

NEO-K9® produceras i Storbritannien av tillverkare som följer så kallade cGMPs (current Good Manufacturing Practices). Sammansättningens aktiva ingredienser håller sig inom gränserna som rekommenderas av National Research Council och American Association of Feed Control Officials. Produkternas mjölkproteiner är laktosfria och kan ges till hundar som är intoleranta mot mjölkprodukter. Kontakta din veterinär om du har frågor om din hunds specifika behov.

VAD GÖR JAG OM MIN VETERINÄR INTE KÄNNER TILL NEO-K9® CLINICAL FORMULA?

Lämna gärna ut våra kontaktuppgifter och be veterinären kontakta oss. Vi kan ge mer information om NEO-K9® Clinical Formula och leverera produkten direkt till din veterinär.

KAN JAG GE NEO-K9® TILL ANDRA HUSDJUR?

NEO-K9® rekommenderas endast till hundar.