Tommy Permo, Whippetkennel Per-Mo´bile i Väckelsång

Nöjda kunder - whippets

Hej Tommy, kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund med vinthundar?

Oj, jag har jobbat aktivt med vinthundar sedan 1963. Det har varit hundraserna Greyhound, Italienska vinthundar och Whippet. Vi har under årens lopp haft ett 50 tal hundar och fött upp 500 Whippets.

För mig är det viktigt att hundarna får springa och röra på sig. Hundarna ska ha kul och jag älskar att se dem ha kul!  Jag och Tina har troligen Skandinaviens äldsta aktiva Whippetkennel med en och samma ägare, det vill säga Per-Mo´bile kennel har varken gått i arv eller tagits över. Tina har alltid hållit på med uppfödning och utställning och är utställningsdomare. Det var Tina och jag som startade Whippetrace 1972 och sedan Whippesprint för ca 10 år sedan. Whippetsprint är både kapplöpning och att de ska ha rätt exteriör. Snabba och vackra med rätt mått.

Tidigare har jag varit Greyhound tränare på Skarpnäck i 10 år och där var jag också för tränare för Svenska Vinthundsklubbens alla raser. Jag var också veterinärassistent hos veterinär Hans Edlund och hade en egen mottagning i Södertälje.  För övrigt tränade och tävlade jag Shetlandsponny i körning i c:a 20 år.

Vad är viktigt för att dina hundar ska prestera på topp?

Att de har en bra grundkondition. Motion och rätt foder. Det är allt. Jag märker bättre resultat när de får regelbundet kycklingvingar och bra torrfoder. Sex stycken av de äldre hundarna får dessutom Neo-K9 Clinical Formula sedan våren 2017.

Vad heter hundarna som får NEO-K9? 

Sara 12,5 år, Maja 12 år, Ginni 11,5 år, Flipper nästan 10 år, Elsa 9,5 år, Albin 7,5 år.

Hur lång tid tog det innan du började se resultat och på vilka sätt kunde du se en förbättring?

Samtliga hundar har blivit piggare. För Sara ett tog det bara ett par veckor! Hon släpade tidigare efter på promenaderna men började springa längst fram och började spontant hoppa upp på bordet. Ginni har blivit piggare och hänger med på de längre Gotlandspromenaderna igen. Flipper känns betydligt piggare och var med på lopp under midsommarhelgen där han hoppade över hinder utan problem. Hunden är nästan 10 år och hoppar hinder! Albin 7,5 år som är Flippers son vann till och med Helgens A- Final.

Vad är dina erfarenheter av NEO-K9?

Jag tycker det fungerar alldeles utmärkt och hundarna tycker om det. Elsa är ibland lite tveksam av sig men tar tabletten till 98%. Jag stoppar då bara tabletten i munnen så går det bra.    

Vad tycker du är viktigt att veta om en produkt i förväg innan du ger den till dina hundar?

Jag måste veta vad som är i och det är viktigt att det rekommenderas av veterinärer. Det finns så mycket på marknaden som är ”att kasta pärlor för svin”. Jag har själv haft problem med knäna så det känns ju bra att det finns på humansidan också.

Skulle du rekommendera produkten vidare till en vän?

Ja du, det har jag redan gjort… många gånger dessutom. Jag har rekommenderat den till vänner som har hundar med artros och det har gått alldeles utmärkt för deras hundar. Så ja, det kan jag verkligen!

"För mig är det viktigt att hundarna får springa och röra på sig".  "Jag tycker det fungerar alldeles utmärkt och hundarna tycker om det!"


Lämna en kommentar

Vänligen notera att kommentarer granskas först innan publicering