Mia Hallman, ägare på Kurvans Djurhälsa, rehabanläggning i Stockholm

Hej Mia, kan du berätta lite om dig själv?

Det är jag som är grundare till Kurvans Djurhälsa, en rehabanläggning som ligger i Kungens Kurva söder om Stockholm. Jag har två labradorer, Norton och Wilda.

I hela mitt liv har djur varit i centrum, jag hade många olika djur som liten. I maj 1995 gick min dröm i uppfyllelse, jag fick min första egna hund, Bonzo. Det var en fantastisk blandraskille som jag fick ha i 14 år. Bonzo lärde mig mycket och han fick mig att vilja lära mig mer om dessa fantastiska djur. Tack vare honom kom jag i kontakt med hundsim och då växte intresset för friskvård starkt. Vi rehabsimmade honom under en period och sedan gick vi över till friskvårdssim. När vi sedan fick labradorerna Norton och Wilda har de friskvårdssimmat sedan de var valpar.

Vad är ditt mål med Kurvans Djurhälsa?

Mitt mål är att så många djur som möjligt ska få leva ett friskt och smärtfritt liv. Med min anläggning kan jag hjälp många djur till detta, allt från överviktiga till skadade djur kan komma hit och få hjälp. Då vi samarbetar med veterinärer och sjukgymnaster kan vi även arbeta med rehabilitering av skadade djur.

"Mitt mål är att så många djur som möjligt ska få leva ett friskt och smärtfritt liv"   

Vad är viktigt för att dina patienter ska må bättre?

En kombination av olika träningsupplägg, foder och kosttillskott. Jag rekommenderar kosttillskott för både återuppbyggnad, återhämtning och förebyggande effekter. Det är också viktigt med ett bra foder och anpassad träning efter individens behov, allt från övervikt till olika sjukdomar.

Har du någon personlig erfarenhet av NEO-K9?

Jag hade turen att komma i kontakt med NEO-K9 genom vår veterinär som kontaktade mig och jag fick prova NEO-K9 Clinical Formula till Norton under tre månader. Norton är väldigt känslig för antiinflammatoriska preparat men är i behov något som hjälper honom med hans artros och lindrig smärta. Nu när han får NEO-K9 är han väldigt mycket bättre, hältan och stelheten är så gott som borta. Norton är piggare!

Wilda ansåg vi vara en frisk hund men vid nio års ålder började hon bli lite gammal till sättet. Hon började gå lite långsammare och var inte längre lika träningsvillig som tidigare samt sov mer. Hon fick möjligheten att prova NEO-K9 Maintenance Formula under tre månader och hon blev märkbart mycket piggare och springer numera framför oss på promenaderna igen. Träningspassen har också blivit lättare.

Hur lång tid tog det innan du började se resultat och på vilka sätt kunde du se en förbättring på dina hundar?

Det gick ganska fort, båda hundarna började visa förbättring redan efter ca 10-12 dagar. Men, man ska nog vara beredd på att det kan ta något längre tid än så innan man märker något resultat.

Till vilka hundar rekommenderar du NEO-K9 på Kurvans djurhälsa?

Alla hundar kan få hjälp av dessa produkter men framför allt äldre hundar, de som drabbats av artros och stelhet. Hundar som tränar hårt kan också behöva lite extra stöd, vilket NEO-K9 Maintenance Formula kan ge. Vissa av mina kunder med allvarligare ledproblem samt de som rehabiliteras efter operationer i någon del av rörelseapparaten, hänvisar jag till en veterinär, så får de förhoppningsvis NEO-K9 Clinical Formula till en början.

Vad tycker du är viktigt att veta om en produkt i förväg innan du väljer att köpa in den och rekommendera den till dina kunder?

Jag vill prova själv först, så jag vet att det jag rekommenderar till andra verkligen fungerar. Det är viktigt att produktens innehåll är bra och att studier är gjorda, så vi vet att det är bra för våra hundar. Det är också viktigt att tabletterna smakar gott för hundarna, så det är lätt för djurägarna att ge sina hundar det här kosttillskottet. För mig är det omöjligt att sälja produkter som jag själv inte tror på! 

"För mig är det omöjligt att sälja produkter som jag själv inte tror på!"


Lämna en kommentar

Vänligen notera att kommentarer granskas först innan publicering