Träffa Neo

 

Neo har varit vår insprationskälla sedan dag ett!

År 2010 hittades valpen Neo skadad vid sidan av vägen. Han hade blivit påkörd av en bil och ett av hans ben var totalt krossat. Ingen ägare till Neo kunde hittas och på grund av adoptionsregler, opererades hans ben först efter en veckas väntan. Operationen var komplicerad och komplikationer gjorde att det var svårt att få ihop benfragmenten och benet kunde inte läka. Veterinären rekommenderade amputation av benet, men Neo hade hittats av en kärleksfull familj som hemskt gärna ville se honom springa på alla fyra ben igen. 

Neos nya familj var involverade i den humana kosttillskottsindustrin och vid sidan av flera operationer, mediciner och post-operativ diet och träning, började de leta efter tillskott att ge till Neo. Det fanns många kosttillskott tillgängliga för leder, baserade på glukosamin, chondroitin osv, men de hittade inga som kunde stödja Neos benhälsa. De bad deras forskningsteam att ta fram en naturligt laktoferrinbaserad näringsblandning att ge till Neo. 

Den tredje operationen gick äntligen bra och Neo återhämtade sig helt inom några månader. Hans kirurg ville veta exakt vad som var i den laktoferrinbaserade blandningen, så han kunde göra den tillgänglig för alla hans patienter. 

Familjen fick hjälp av ett erfaret veterinärteam för att utveckla och testa en kommersiell version av den laktoferrinbaserade blandningen. Tre år senare lanserades det allra första naturliga tillskottet som stödjer hälsosam benomsättning hos hundar, samtidigt som det även stödjer brosk och ledhälsa. 

Idag är det tillgängligt i Europa som NEO-K9® Clinical Formula and NEO-K9® Maintenance Formula och i USA som Boneo Canine, och det tas av hundar över hela världen för att hålla deras ben och leder friska och starka. 

Neo lever ett lyckligt och aktivt liv med en kärleksfull familj i Kalifornien och han tar sin Boneo Canine varje dag!


Lämna en kommentar

Vänligen notera att kommentarer granskas först innan publicering