Träffa Kaj

Vi har träffat Kaj, apporteringsinstruktör och Golden Retriver-älskare med flera års erfarenhet av hundar. I vår intervju med Kaj får du veta allt om hur han kom i kontakt med NEO-K9 när hans hund Kvick var med om en olycka ute på träningen. 

”Ett intresse för hundar har jag haft väldigt länge då jag och min familj har haft Golden Retrivers i över tjugofem år.”

Kaj har tillsammans med sin familj haft Golden Retrivers i över tjugofem år, och idag har de fem stycken. Tillsammans med sin fru Annika har Kaj både tränat apportering, och innan dess sysslade han med lydnadsträning och tävling. För 12 år sedan tog Kaj sin jägarexamen och sedan dess har han både jagat och apporterat fågel med sina hundar. Kaj är även utbildad apporteringsinstruktör och håller kurser för både nybörjare och mer erfarna.

 

Kaj, vill du berätta om din hund Kicken och varför du valde att ge honom NEO-K9?

- Kicken är en av mina hanhundar och idag är han sju år gammal. Han är en intensiv Golden Retriever med en stor talang och ett stort intresse för apportering, och därför var vi ofta ute och tränade. När Kvick var ungefär 1 år och vi var ute på en träning sprang han som vanligt med en väldig fart. Olyckligtvis snubblade han ner i ett dike och ramlade riktigt ordentligt. Men trots fallet for han upp igen lika snabbt och det verkade inte som att han hade skadat sig. Det var inte förrän efter ett halvår som min fru Annika och jag märkte hur han haltade på ett konstigt sätt och att han använde inte sitt högra bakben när han till exempel gick i trappor eller skulle ta sig uppför något, säger Kaj.

- Vi kontaktade ett flertal veterinärer och fick ett antal olika besked. Några trodde det var en muskelsträckning och att det inte gick att göra något åt. Men vi gav oss inte, och efter en skiktröntgen visade det sig att det var artros. För att lindra artrosen fick Kvick få konvalescent. Han fick även genomgå olika behandlingar, som att till exempel gå i vattentrask, simma, gå i koppel och få laserbehandling. Detta tog ganska hårt på Kvick, som är en mycket aktiv hund och van vid att få röra sig fritt och inte i koppel. Trots dessa behandlingar var det inget som egentligen hjälpte Kvick med sin artros, säger Kaj.

”Jag fick NEO-K9 rekommenderat till mig och vi bestämde oss för att prova."

- Så småningom fick jag rekommenderat NEO-K9 och vi bestämde oss för att prova. Bara efter några veckor med en behandling av NEO-K9 försvann Kvicks haltande och han kunde röra sig som vanligt igen, säger Kaj. 

Hur länge har Kvick tagit NEO-K9?

- Kvick tog först NEO-K9 i ett halvår och hans haltande försvann då i princip helt. Till följd av detta bestämde vi oss för att ta ett uppehåll i behandlingen. Men bara efter ett par veckor utan det dagliga intaget av NEO-K9 började Kvick återigen att halta och vi påbörjade behandlingen igen. Nu har vi gett Kvick NEO-K9 i lite mer än ett år till och han mår bra, säger Kaj.

”Det var tydligt att det var NEO-K9 som hjälpte Kvick att bli av med haltandet."

 - Det var tydligt att det var NEO-K9 som hjälpte Kvick att bli av med haltandet. Redan efter två veckor från att vi börjat ge honom en daglig dosering efter uppehållet var han sig lik igen och haltandet på höger bakben försvann.

 

Vad är dina erfarenheter av NEO-K9?

- Jag ger Kvick en daglig dos av NEO-K9, enligt de föreskrifter som finns, och han får det tillsammans med maten. Det är lätt att ge NEO-K9 och det verkar som att Kvick tycker om det, säger Kaj. 

”Det känns tryggt att det är en produkt som även människor kan använda."

- Jag är själv förvånad över hur bra NEO-K9 fungerade för Kvick. Från början var det inte självklart för mig att det skulle fungera, men jag blev snabbt övertygad. Man blir alltid lite orolig när man ska ge sin hund någon behandling eller något preparat, därför känns det tryggt att det är en produkt som även människor kan använda. Det är även skönt att veta att det är en produkt fri från biverkningar, säger Kaj.


Lämna en kommentar

Vänligen notera att kommentarer granskas först innan publicering